Skip to main content

Optimaliseer teamprestaties

Na de training weet het team waar de knelpunten liggen en hebben ze hier gezamenlijk een oplossing voor bedacht. De teamleden zijn in staat om elkaar naar betere prestaties te begeleiden en weten op welke wijze ze optimaal gebruikmaken van elkaars competenties en kwaliteiten.

Breng elkaars competenties en kwaliteiten in kaart

De kracht van een samengesteld team is dat het meer kan bereiken dan alle individuen los van elkaar. Helaas werkt deze stelling niet voor elk team en is de samenwerking binnen sommige teams zelfs moeizaam.

Een veel voorkomende oorzaak is het gebrek aan vertrouwen, open communicatie en individuele belangen die conflicteren met het gemeenschappelijke belang van het team. Tijdens de training Teamontwikkeling ga je in op de vijf frustraties van het team en wordt er gewerkt aan open communicatie en het geven van feedback.

Het programma van deze training is modulair opgebouwd en aan te passen aan jouw specifieke leerbehoeften.

Training Dennis Verweij

Trainer Dennis Verweij

Vertrouwen in het team

Hoe creëer je (opnieuw) vertrouwen in elkaar en hoe behoud je dit?

Conflicten en kwaliteiten

Wat zijn knelpunten binnen het team en hoe zet je kwaliteiten van het team optimaal in?

Inhoud van de Teamontwikkeling training

Programma: Teamontwikkeling

  • Creëren en behouden van vertrouwen in elkaar;
  • Verschillende communicatiestijlen en het effect hiervan;
  • Kwaliteiten, competenties en valkuilen;
  • Feedback geven en ontvangen;
  • Omgaan met en oplossen van conflicten;
  • Afsluiten met een concreet en inspirerend actieplan.

Resultaat

Na de training weet het team waar de knelpunten liggen en hebben ze hier gezamenlijk een oplossing voor bedacht. De teamleden zijn in staat om elkaar naar betere teamprestaties te begeleiden en weten op welke wijze ze optimaal gebruik kunnen maken van elkaars competenties en kwaliteiten.

Volledig afgestemd op jouw wensen

De inhoud van deze intensieve training wordt naast bovenstaande onderwerpen afgestemd op jouw situatie. Op basis van een vrijblijvend intake gesprek stel je met trainer Dennis de definitieve inhoud en datum vast. De training wordt op ons kantoor in Haarlem gegeven, maar in-house op locatie naar keuze is ook een mogelijkheid. Zijn er meerdere collega’s die een training willen volgen? De training kan ook in groepsverband!

Interesse in deze training?

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

    WhatsApp WhatsApp ons!