Skip to main content

Creëer win-win situaties

Tijdens deze eendaagse training leer je de principes van de Harvard Methode en ga je op zoek naar de belangen achter de standpunten.

Creëer situaties die voor beide partijen voordeel opleveren

In het dagelijks leven zijn we continu aan het onderhandelen, zonder dat we dit daadwerkelijk zo noemen. De vraag wat we zullen eten vanavond of naar welke bestemming we dit jaar op vakantie zullen gaan, zijn hiervan uitstekende voorbeelden. In veel van deze gevallen volgt er een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Een win-win situatie dus.

In het zakelijke leven zou onderhandelen met een win-win uitkomst ook vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch is dit niet vaak het geval. Partijen nemen een standpunt in en zijn tijdens de onderhandeling druk bezig dit standpunt te verdedigen. Praten voert de boventoon en luisteren staat op de achtergrond.Tijdens deze eendaagse training leer je de principes van de Harvard Methode en ga je op zoek naar de belangen achter de standpunten. Zo creëer je in de toekomst situaties die voor beide partijen voordeel opleveren.

Het programma van deze training is modulair opgebouwd en aan te passen aan jouw specifieke leerbehoeften.

Training Dennis Verweij

Trainer Dennis Verweij

Hardvard methode

Ga op zoek naar de belangen achter standpunten.

Conflicthantering

In welke voorkeursstijl herken jij je?

Inhoud van de Win-win Onderhandelen training

Gelijkwaardig onderhandelen

  • Kennismaking en leerdoelen scherp krijgen;
  • Model van conflicthantering;
  • 4 basisprincipes van de Harvard Methode;
  • BOZO (Beste Oplossing Zonder Overeenkomst);
  • Inventariseren van belangen;
  • Afsluiten met een concreet en inspirerend actieplan.

Resultaat

Na de training ben je in staat om meer win-win situaties te creëren en merk je dat je veel meer plezier haalt uit onderhandelen!

Volledig afgestemd op jouw wensen

De inhoud van deze intensieve training wordt naast bovenstaande onderwerpen afgestemd op jouw situatie. Op basis van een vrijblijvend intake gesprek stel je met trainer Dennis de definitieve inhoud en datum vast. De training wordt op ons kantoor in Haarlem gegeven, maar in-house op locatie naar keuze is ook een mogelijkheid. Zijn er meerdere collega’s die een training willen volgen? De training wordt ook in groepsverband gegeven!

Interesse in deze training?

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

    WhatsApp WhatsApp ons!